Teknik Terbukti Untuk Kecantikan Semula Jadi & Produk Kesihatan

Teknik Terbukti Untuk Kecantikan Semula Jadi & Produk Kesihatan

Dengan pemanasan global dan gerakan hijau pada Majoriti minda manusia, maka ia adalah tidak mengejutkan bahawa cuba untuk membantu alam sekitar, diri mereka dan sangat penting poket mereka, orang telah menemui bahawa membuat keindahan alam semula jadi dan kesihatan resipi di rumah akan membantu dalam setiap cara. Membeli "semula jadi" produk-produk kecantikan di kedai-kedai cenderung untuk menjadi lebih mahal daripada membeli rakan-rakan toksik mereka; tetapi dengan membuat mereka di rumah anda akan menjimatkan wang dan alam sekitar. Siapa yang tidak mahu berbuat demikian? Kebanyakan orang yang membuat keputusan untuk membuat produk-produk kecantikan semula jadi mereka sendiri mempunyai pengalaman yang sedikit atau tiada. Ini adalah di mana kebanyakan orang tidak menggalakkan, di mana mereka mula, apa yang mereka perlukan, apa kuantiti lain-lain, dan lain-lain Ini adalah titik di mana kebanyakan orang berputus asa sebelum mereka telah pun bermula dan mereka telah kembali kepada membeli produk komersial toksik dan planet mereka Tabiat memusnahkan.

Pertama apabila membuat keputusan untuk membuat resipi kecantikan semula jadi anda, anda perlu melakukan beberapa penyelidikan.

Jika ada sesuatu yang bernilai lakukan maka ia bernilai melakukan kerja yang sedikit. Internet sudah tentu adalah sumber yang besar untuk mengetahui tentang bahan-bahan yang berbeza yang digunakan dalam resipi. Anda boleh mengetahui tentang tips dan trik daripada orang yang telah membuat resipi sebelum ini. Anda boleh belajar dari kesilapan dan pengalaman orang lain sebelum

cuba untuk membuat resipi sendiri. Falsafah saya ialah mengapa belajar dengan cara yang sukar belajar daripada orang lain kesilapan! Membeli buku rujukan yang baik kecantikan dan kesihatan resipi semula jadi. Anda tidak akan sentiasa datang ke komputer apabila anda berada di tengah-tengah salah satu daripada ciptaan anda. Mempunyai sebuah buku rujukan yang baik pada minyak pati adalah satu kemestian, kerana dalam banyak resipi ini kerap digunakan.

Satu lagi petua peribadi - sentiasa terus tangan sebotol minyak pati lavender apabila anda berada di dapur. Lavender dan Tea Tree adalah dua minyak yang boleh digunakan pada kulit tanpa mencairkan. Lavender amat berguna jika anda mendapat terbakar di dapur. Anda mengangkat sesuatu dari ketuhar dan anda menangkap anda lengan. Pakai setitik lavender dan sensasi yang terbakar akan segera hilang dan luka akan sembuh tanpa parut. SILA AMBIL PERHATIAN bagaimanapun JANGAN gunakan lavender di kawasan bakaran besar kulit atau jika terdapat melepuh. Dapatkan nasihat perubatan.

Agak kerap resipi kecantikan semula jadi yang dimasak oleh itu anda perlu membeli kuali berasingan untuk digunakan semata-mata untuk resipi anda. Keluarga tidak akan berterima kasih kepada anda jika sayur-sayuran mereka rasa seperti lavender! Tambahan pula beberapa bahan-bahan dalam resipi ini akan melakukan keajaiban untuk kulit anda tetapi boleh menyebabkan masalah yang serius jika ditelan. Ia adalah hampir mustahil untuk mendapatkan kuali benar-benar bersih daripada minyak dan sisa-sisa apabila anda menggunakannya untuk resipi kecantikan anda.

Apabila anda sudah bersedia untuk memulakan pada resipi kecantikan anda, pastikan anda mempunyai semua kuali dan bahan-bahan anda juga, sudah tentu, sebagai resipi anda. Pastikan anda menjaga kawasan anda bekerja pada bersih dan bebas daripada tumpahan. Pastikan anda mempunyai semua bekas-bekas yang anda merancang untuk menyimpan produk anda di bersedia dan menunggu.

Di atas boleh kelihatan menakutkan jika anda tidak pernah memulakan apa-apa seperti ini sebelum ini, tetapi membuat produk kecantikan semula jadi anda sendiri tidak sukar untuk dilakukan. Ia boleh menjadi satu pengalaman yang menyeronokkan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar