Minyak Tea Rawatan kuku jari kaki - Apakah Tea Tree Oil Nail Kulat Penyelesaian?

Minyak Tea Rawatan kuku jari kaki - Apakah Tea Tree Oil Nail Kulat Penyelesaian?

Apakah pokok teh kulat kuku minyak penyelesaian - Teh minyak pokok adalah penyelesaian muktamad untuk merawat dan menyembuhkan kulat kuku. Para penyelidik telah mendapati bukti kukuh bahawa minyak pokok 'berkesan merawat keadaan kulit yang begitu teruk bahawa ubat-ubatan preskripsi dalam bentuk antibiotik tidak dapat melegakan atau mengekalkan pemulihan.

Apakah rahsia untuk kejayaan- ini semua ubat semula jadi 'kejayaan boleh dikaitkan dengan minyak' ciri-ciri anti-kulat dan bakteria yang kuat, menawarkan tanpa diketahui kesan sampingan. Jangkitan sering menyakitkan dan memalukan adalah lebih lega dan dibersihkan dalam sekelip mata dengan permohonan biasa minyak teh ke kawasan yang terjejas. Minyak ini digunakan topically untuk merawat pelbagai jangkitan bakteria dan kulat.

Semak Origin- Tea Tree kebanyakannya ditanam di kawasan Pasifik Selatan dan Australia. Tumbuhan ini berwarna hijau tua dengan bunga yang berwarna putih mekar pada musim panas. Tumbuh-tumbuhan mencapai ketinggian antara 7 dan 8 kaki apabila matang. Minyak ini berasal dari proses mengukus daun semak 'sehingga minyak yang dihasilkan. Ia adalah terutamanya terpenoid yang terkandung dalam minyak yang memberikan sifat-sifat perubatan yang hebat.

Apakah kulat kuku jari kaki sebenarnya dan apakah tanda-tanda - kulat kuku jari kaki juga dirujuk sebagai Onychomycosis berlaku apabila organisma kulat ghaib masukkan kuku ibu jari kaki atau kawasan walaupun kuku melalui berehat pada kulit sekitar kuku atau diri kuku. Tanda-tanda jangkitan termasuk penebalan, runtuh dan kerapuhan kuku terjejas, pemisahan kuku dari katil dan perubahan warna yang berbeza-beza dari kuning kepada warna hitam. Satu serpihan berbau seksa yang besar juga boleh didapati di bawah kuku. Jari-jari kaki kecil dan besar mempunyai kecenderungan yang lebih besar untuk membangunkan jangkitan.

Bagaimana jangkitan dicegah - kulat kuku jari kaki adalah sangat mudah untuk mengelakkan dengan hanya mengikuti beberapa langkah kebersihan penting termasuk membasuh kaki anda dengan kerap dan mengeringkan mereka di luar dengan betul, memakai kasut, sarung kaki dan pakaian dalam yang membolehkan kaki untuk bernafas. Kulat suka lembap, persekitaran panas untuk membiak, membiak dan merebak. Apabila menggunakan kemudahan awam seperti spa, sauna, bilik mandi dan bilik persalinan memakai pakaian yang sesuai. Jangan sekali-kali meminjam atau memakai kasut seseorang yang lain. Potong kuku secara berkala dengan alat kuman. Mengelakkan daripada kuku varnis semasa jangkitan.

Rawatan duration- pokok teh tempoh masa rawatan adalah antara satu hingga enam bulan dengan permohonan dua kali sehari, bergantung kepada keterukan keadaan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar