Perubatan Integratif - Kemajuan di lepas!

Perubatan Integratif - Kemajuan di lepas!

Perubatan integratif adalah perkataan buzz baru untuk rawatan perubatan yang melengkapi rawatan perubatan arus perdana. Ia menangani keperluan emosi, sosial dan rohani pesakit dan keluarga apabila ramai Doktor arus perdana menggaru kepala mereka di mana untuk pergi seterusnya.

Ia bertujuan untuk memberi maklumat kepada pesakit mengenai lebih produk kaunter dan rawatan perubatan terbukti yang boleh memberi kesan proses penyakit yang mereka hadapi. Kita sering lupa bahawa perubatan arus perdana masih dikenali sebagai "amalan" perubatan. Semua orang adalah berbeza ketika datang untuk rawatan dan tiada rawatan boleh dianggap terlalu jauh.

Perubatan Integrasi Perkhidmatan memberi tumpuan kepada kualiti hidup. Terapi yang berpengalaman dilatih dan disahkan. Dengan kemahiran dan kepekaan, mereka menyediakan pengalaman penyembuhan memuaskan.

Ia menggabungkan disiplin sains moden dengan kebijaksanaan penyembuhan purba. Bagi orang-orang yang hidup dengan penyakit kronik atau mengancam nyawa, ia boleh mengubah dimensi fizikal, emosi, dan rohani dalam kehidupan mereka serta keluarga. Perubatan integratif juga boleh menjadi berharga untuk mereka yang tidak sakit tetapi ingin meningkatkan kesedaran diri, meningkatkan kesejahteraan, dan membantu mengelakkan masalah kesihatan yang berkaitan.

Dalam merawat penyakit, terapi pelengkap tidak pengganti untuk rawatan perubatan arus perdana dan digunakan bersama dengan rawatan perubatan untuk membantu mengurangkan tekanan, mengurangkan kesakitan, kebimbangan, menguruskan gejala, dan menggalakkan rasa kesejahteraan.

Orang beralih kepada perubatan integratif kerana banyak sebab, tetapi kajian menunjukkan bahawa sebahagian berbuat demikian kerana mereka menganggap ia akan lebih sejajar dengan nilai-nilai, kepercayaan mereka, dan falsafah tentang kesihatan dan kehidupan daripada pendekatan perubatan ketat konvensional.

Ramai pesakit lebih suka penjagaan yang khusus dan peribadi yang datang dengan seluruh orang-perspektif perubatan integratif ini. Lain percaya ia hanya logik untuk menggabungkan strategi kesihatan ke dalam kehidupan mereka dari pelbagai terluas pendekatan terbukti mungkin. Mereka berfikir pendekatan integratif akan membolehkan mereka untuk mencapai atau mengekalkan kesihatan yang terbaik mungkin. Ia membawa badan kembali kepada kesihatan supaya tubuh dan sistem imun diperkukuhkan melalui rawatan khusus, seperti pemakanan, herba dan tumbuhan, akupunktur, perubatan tenaga, dan kerohanian.

Pengamal perubatan integratif termasuk pakar-pakar perubatan setiap khusus serta doktor perubatan osteopathic, profesional kesihatan mental, pakar minda-badan, dan pengamal seperti terapi urut dan akupuntur, keperluan pendidikan dan akreditasi mereka amat berbeza, seperti yang dilakukan oleh peraturan bidang masing-masing. Jadi jangan teragak-agak untuk bertanya tentang latihan pengamal dan pengalaman.

Hanya ini Februari 2009 Jawatankuasa Senat mengenai Kesihatan, Pendidikan, Buruh, dan Pencen diadakan dua perbicaraan bersejarah di Perubatan Integratif, manakala Institut Perubatan serentak diadakan Sidang Kemuncak pada Integratif Perubatan dan Kesihatan Awam di Washington, DC. Perubatan Integratif tidak pernah menerima fokus yang berterusan dan menguntungkan seperti di ibu negara kita. Topik itu "Integratif Penjagaan: A Pathway kepada Negara Lebih Sihat".

Mungkin masa kini untuk semua orang untuk memberi tumpuan kepada benar HEALTHCARE dan tidak hanya bermain catch up dengan penjagaan yang sakit yang telah lalu. Orang ramai adalah pembelajaran yang Perubatan Integratif merawat badan dengan cara yang holistik menggunakan kedua-dua rawatan perubatan allopathic dengan perubatan tradisional barat dan fokus pada penyelidikan dan dadah, dan di samping itu, menggunakan perubatan alternatif. Kursus ini sedang serius oleh Kerajaan dan masyarakat perubatan sebagai amalan yang boleh diterima.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar