Bawang putih - Keajaiban Penyembuhan?

Bawang putih - Keajaiban Penyembuhan?

Sifat-sifat penyembuhan yang kuat bawang putih telah diketahui dan digunakan untuk eon. Ramai yang telah menggunakan bawang putih sepanjang abad-abad untuk menghindari segala-galanya daripada penyakit kecil kepada roh-roh jahat dan untuk perlindungan tambahan mereka menambah dos berat kepada kebanyakan makanan! Sesiapa yang pernah melihat filem Dracula pasti boleh ingat penduduk kampung berjalan di sekitar dengan bawang putih yang diikat di leher mereka untuk melawan orang-orang Vampire jahat.

Bawang putih telah pun digunakan semasa wabak Wabak utama, dan dengan beberapa kejayaan dilaporkan! Mereka hanya melihat bahawa bawang putih menghalang lebih penyakit, dan mereka pasti ia adalah kerana roh-roh jahat ketakutanlah jauh dan tidak dapat mendiami tubuh orang yang sakit yang menyebabkan masalah yang lebih.

Beberapa tulisan yang telah terselamat dari abad ketiga belas menunjukkan bahawa mangsa-mangsa wabak yang telah diberi makan dan ditutup dengan bawang putih sama ada hidup lebih lama atau terselamat sama sekali. Ia terlalu buruk rakyat tidak cukup sedar mengapa bawang putih bekerja - ia boleh mungkin disimpan walaupun lebih banyak nyawa.

Kejayaan yang luar biasa dalam penyembuhan adalah alasan tunggal bahawa kita masih menggunakan bawang putih, hari ini.

Perubatan moden, bagaimanapun, akhirnya menunjuk sebab sebenar mengapa kerja-kerja bawang putih dan kuasa penyembuhan semua boleh dikaitkan dengan satu bahan kecil yang disebut allicin. Ini adalah bahan kimia yang sama yang memberikan aroma bawang putih yang tersendiri, dan kebolehan antibakteria. Ia adalah kerana allicin yang banyak pembekal pakar kesihatan telah menambah bawang putih untuk amalan mereka.

Komuniti saintifik tidak boleh agak bersetuju sama ada bawang putih merupakan herba, sayur-sayuran, atau bunga - tetapi apabila ia datang untuk penyembuhan, tidak ada yang benar-benar peduli. Bawang putih sebenarnya adalah ahli keluarga lily dan ia berkait rapat dengan bawang.

Bawang putih adalah salah satu yang paling kuat "penawar ajaib" yang diketahui oleh manusia. Ia:

o Adakah antibiotik yang kuat.
o Adakah juga membunuh beberapa kulat dan virus termasuk Kaki atlet dan juga Herpes.
o Boleh membantu mengurangkan tekanan darah dengan saluran darah yang seterusnya membantu untuk mengurangkan tisu bengkak santai.
o Mengurangkan tahap gula dalam darah dengan meningkatkan pengeluaran insulin.
o Menguatkan sistem imun badan.
o Mengurangkan kanser yang menyebabkan kesan dalam nitrat.

Bawang putih boleh dimakan begitu sahaja, ditambah kepada makanan lain mentah atau dimasak, yang diambil dalam bentuk tablet atau disapu. Panggang bawang putih sebenarnya adalah ulam yang enak dan sihat yang mempunyai sedikit rasa pedas. Hanya meletakkan kepala keseluruhan unpeeled bawang putih dalam kuali cetek, berus liberal dengan minyak zaitun, dan bakar selama kira-kira setengah jam pada 350 darjah F. Bawang putih akan menjadi lembut dan boleh dikeluarkan dengan mudah ulas oleh cengkih.

Jika anda akan membeli tablet bawang putih, pastikan anda membeli bawang putih dicemari tulen. Jangan membeli tablet yang telah "dinyahbau". Tablet ini mempunyai allicin mereka dikeluarkan untuk menghalang mana-mana bau sisa, tetapi ia adalah allicin yang menyediakan majoriti penyembuhan. Apabila kandungan allicin itu berubah, ada gunanya walaupun mengambil tablet.

Sedar bahawa bawang putih adalah sangat kuat. Sesetengah orang mengadu perut atau penghadaman gangguan selepas walaupun satu tablet. Lain melaporkan kecil kepada kerengsaan kulit yang serius apabila bawang putih dan / atau jus digunakan topically. Jadi sebelum membuat keputusan mengenai regimen bawang putih yang baru, mula perlahan-lahan. Jangan mengambil pil dan menambah kepada setiap hidangan pada hari yang tertentu. Anda boleh menjadi maaf.

Jadi, apa yang anda boleh lakukan dengan bawang putih?

o Ambil satu kapsul 800 mg setiap hari untuk menguatkan sistem imun anda dan melawan penyakit kecil termasuk selsema, jangkitan pelbagai, dan gejala alahan.

o Memohon jus untuk kerengsaan kulit seperti racun ivy, ekzema, gatal-gatal

o Dalam keadaan yang jarang berlaku yang anda mencari kes campak atau cacar air, jus bawang putih melegakan kulit dan boleh mencegah sesetengah parut. Jus ini juga membunuh kuman yang hidup pada kulit, mengurangkan mana-mana peluang pencemaran silang.

o Bawang putih telah menunjukkan hasil yang luar biasa dalam yis berulang dan jangkitan trek kencing. Untuk jangkitan yis, tampon sepenuhnya direndam dalam jus bawang putih boleh dimasukkan dan dibiarkan semalaman. Untuk UTI, mengambil masa sehingga tiga 800 kapsul mg setiap hari sama ada sebagai ganti atau bersama-sama dengan antibiotik preskripsi anda.

o kuku tumbuh yang telah dijangkiti, bengkak dan sakit boleh dirawat dengan bola kapas direndam dalam jus bawang putih tulen atau mengisi mangkuk kecil dan biarkan jari atau kaki anda rendam selama sepuluh minit atau lebih. Dua atau tiga rawatan dalam satu hari dapat memberikan hasil yang dramatik.

o Bawang putih sudah cukup untuk penghidap buasir! Membuat memampatkan bawang putih dihancurkan dengan meletakkan kira-kira satu sudu pada persegi kain kasa, dan tempat di kawasan yang terjejas selama kira-kira 10 - 15 minit. Ia akan membantu untuk melegakan tisu membakar, mengurangkan bengkak, dan membunuh bakteria yang hadir.

o Post-partum: ibu-ibu baru dengan jahitan mendapati kelegaan dengan beberapa mandi sitz hangat dengan jus bawang putih ditambah. Ia membantu kulit tender sembuh, mengurangkan bengkak, dan membantu mencegah jangkitan.

Nota: Jika anda tidak suka mencincang atau menekan bawang putih, ia adalah betul-betul boleh diterima untuk membeli balang bawang putih sebenar yang sebelum ini telah cincang atau dicincang. Ini sebenarnya adalah satu alternatif yang sesuai jika anda merancang untuk menggunakan jus bawang putih dalam beberapa ubat seperti mandi sitz kerana bawang putih itu dibungkus dalam banyak jus. Mempunyai bersedia untuk menggunakan bawang putih juga rahmat ketika datang untuk memasak. Anda boleh menambah sudu untuk apa-apa pada saat-saat akhir tanpa perlu membuat persiapan awal.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar